Tre stycken februari

Februari har snart nått sitt slut och trots att det är årets kortaste månad så lyckas den alltid fyllas med mängder av fina och mysiga stunder. Så här har det sett ut de senaste åren: 


2015: Första fredagen i februari spenderade jag tillsammans med två knasiga och fina människor, nämligen Tina och Emil. Vi drack rom och hade det gosigt. I februari gick jag även i mitt sista terapisamtal för ett tag framöver, någonting som känts läskigt men viktigt för att ge mig en chans att lära mig hantera allt det som är jobbigt på egen hand eller möjligen komma fram till vad vi ska ta tag i när jag känner att det blir dags igen. Förutom det har februari varit en ganska så stressig månad, har haft en hel himla massa tentaplugg och försökt varva det med fina middagar och bra sällskap. Men i sin helhet har den varit bra, och på lördag avslutar vi månaden med en utemiddag och ännu mer gos innan det är dags att säga tack och hej för den här gången.

2014: Förra året spenderades februari till stor del i Göteborg dit jag flyttat upp i Januari till ett kollektiv på Hisingen för att jobba och leva livet i staden som varit min favorit sedan jag gick i högstadiet och börjat åka dit allt oftare. Exakt ett år innan bilden från Februari 2015 togs så gick jag på Veronica Maggio en fredag på Scaninavium, dansade och drack öl med han där från kontoret som jag hade fått en crush i då. Och förutom att spendera dagarna på jobbet så fikade jag med Estrid, åkte ner till Kungsbacka över en dag för att hälsa på Fredrik och Josse, drack öl på Andra Långgatan och gick på kentkväll med Isabell på klubb Saturn på Henriksberg. Vill minnas att det var en fin månad när jag trivdes bra på jobbet, i mitt kollektiv och var småkär i inte bara killen från jobbet eller han den skäggige som älskade Håkan Hellström utan framförallt mest i staden jag äntligen fick chansen att bo i.

2013: Flydde upp till Göteborg en tisdag till torsdag alldeles i början av månaden för att komma ifrån verkligheten för en stund. Tog nästintill inte en enda bild men drack desto mer öl, träffade nya människor och gick på karaokekväll på Pustervik. Såhär skrev jag om första kvällen. Åkte hem till Halmstad igen och gick på en av alla våra knäppa fester i Frösakull (bild), började jobba i hemtjänsten och gick mest runt och längtade efter våren och värmen varenda dag.
 
Och nu längtar jag som alltid vid den här tiden på året efter våren igen och tror dessutom att Mars kommer att bli en fin månad. Och om nio små dagar är det min födelsedag, bara det är ju trots allt någonting att se fram emot.

2015-02-26

Har varit på lunch hos mormor, tvättat, storhandlat, snabbstädat, gått på möte och kommit hem igen för att landa i soffan. Har orkat diska upp dagens och gårdagens disk men ligger nu här igen, i soffan, utslagen och matt. Avslagen och alldeles tom. 
 
Har ingen ork eller lust till någonting alls men tänker att det är okej. Det är okej att vara trött idag trots att jag inte lämnade sängen förrän först framåt klockan elva efter att ha pratat med mamma i telefon en stund. Det är okej att vila gråta utan väsentlig anledning och bara vara trött, ynklig och ensam ikväll. För det är precis det jag är och det är precis så jag känner. Så därför ska jag fylla en bricka med mackor och vaniljkvarg med bananer och nyköpt juice för att sedan vägra lämna soffan förrän sängen kallar på mig. Se på serier och försöka låta bli att tänka på alla måsten och orosmoln som ligger och skaver där innanför någonstans.
 
Imorgon är det dessutom fredag och början på en sista februarihelg och jag ska äntligen äntligen få klippa mig. Sitta i en massagestol, dricka te och prata om vad som hänt sedan sist med frisören jag gått hos i över sex år. Det om något måste ju ändå vara den perfekta starten på en helg. 

Författarbesök av Sandra Beijer m.m.


Igår skulle ju jag på författarbesök på bibliotekt med Sandra Beijer! Sammetsklänningen fick åka på och så lite läppstift på det innan det var dags att ta bussen in mot stan. Där gick jag först hem till Mathilda som just kommit med tåget från Stockholm och var något trött efter resan men ändå pepp nog för att följa med! Så tillsammans gick vi bort till biblioteket där även Tina dök upp för att sällskapa oss.


Fick lite välbehövd skrivarpepp under Sandras föreläsning samtidigt som det var lite roligt att höra så många saker som man kunde känna igen sig i och ta till sig även om det förstås var mycket som vi kunde känna igen från hennes blogg. Men kul var det och en lite suddig selfie fick förstås tas efteråt också! 

När alltihop var slut så traskade vi vidare in till stan för att få i oss lite energi och gå runt innan vi tog oss bort till Ölfiket där det skulle vara Poetryslam. Drack lite öl och satt och mös innan det blev dags att ta bussen hem för att komma hem framåt klockan nio och vara precis lagom trött och nöjd efter en mysig eftermiddag/kväll spenderad med bra personer.
 
Nu är det sisådär en timme kvar innan jag ska gå över till mormor på lunch och jag sitter fortfarande oklädd i soffan efter att ha legat och dragit mig i sängen alldeles för länge. Alltså, dags att ta tag i det hela och röra lite på sig. För trots att föreläsningen idag blev inställd (som de jämt tycks bli numera) så ska det ätas lunch, tvättas, storhandlas och på overalls-möte också. Mycket ska göras och kommande dagar väntar även en klippning, ett storstäd, en rensning av mitt stora förråds-/garderobsutrymme, en utemiddag, en eventuell pizza-/spel-/myskväll och diverse andra mer eller mindre viktiga saker. Lika bra att börja direkt helt enkelt..