hav och fjäll och slätt och stad och skog hela världen ryms där vi bor

Har suttit och lyssnat på Amasons senaste EP Flygplatsen hela morgonen. Imorgon är det en månad kvar tills vi ska se dem på Mejeriet i Lund. Wow-trion goes south, typ. Eftersom vi missade dem på way out west i somras kändes det ju givet att vi skulle köpa biljetter när de släppte sin kommande turné. Lund och Mejeriet kändes dessutom som ett ganska självklart val. 

Senast vi var på konsert där, Tina och jag, var år 2012 med Lisa när vi såg The Vaccines för andra gången efter att ha sett dem på Hultsfredsfestivalen samma sommar. Det var minusgrader i Oktober och vi drack vodka ur en petflaska innan det var insläpp. Det var en kväll som blev någonting helt annat än vi väntat oss. Vi var arton år och tackade nervöst och exalterat ja till en efterfest med ett halvt band. Vi drack whiskey och champagne, kindpussades och hade långa samtal på en balkong innan en brevbärare fick förklara vägen för oss när natten övergått till morgon för längesen och vi gick hem i mörkret och kylan. 

Nu är det snart dags igen. Tina har ordnat så att vi har en soffa att sova på efteråt och jag har kollat upp busstider och annat som är bra att ha fixat och klart. Så nu är det bara att vänta. Peppa och vänta. 

Finns nog knappt någon längtan som är så peppande och fin som efter en kommande konsert.