Andra halvan av September

Plötsligt har hela September lyckats passera och jag har knappt hunnit inse vad som faktiskt har hänt. Vardagarna har fyllts med föreläsningar, plugg och alldeles för mycket serietittande medan helgerna fyllts med alla möjliga knäppa och fina festligheter. Här är ett par av alla fina dagar från andra halvan av September: 


En lördag vankades det kräftskiva för HUM. Hur mycket mat som helst och lite för mycket snaps. Hade dessutom roliga bordskompisar, typ dessa tre! 


Har passat på att mysa så mycket som möjligt på balkongen när det inte varit för kallt. Drack bland annat te med  Tina när hon kom hem från England och pratade ikapp om allt som hänt och himlen var perfekt rosa.


Och förra helgen så var det dags för lite inflyttningsfirande. Efter att ha bott i nya lägenheten i nästan två veckor så gick jag och Paula ut för att äta middag på Pinchos som vi längtat så mycket efter. Och sedan kom ett gäng asbra tjejer hem för att inflyttningsfira/förfesta. Bland annat bästa Elena! <3 


Dagen efter var vi supertrötta och jag ville helst bara ligga i sängen precis hela dagen och kvällen. MEN! Det gick inte. Så det var bara att ta på sig den glittrigaste tröjan i garderoben och traska iväg på nästa inflyttningsfirande! Denna gång hos Annie som hade mustaschtema. Såhär fina var vi i mustascher! Efteråt hamnade vi för andra kvällen i rad i stan och drack öl tills klockan blivit supermycket och det var dags att traska hemåt och sova bort resterande del av helgen. 

Efter helgen kom dock verkligheten tillbaka och har nu fört med sig en stressig tentavecka. Hemtentan ska in om två dagar och jag slösade bland annat bort gårdagen på att ligga i sängen med migrän och inte få en endaste bokstav skriven. Men idag ska det skrivas för glatta livet, ätas lunch hos mormor och skrivas ännu mer. Ett par dagar till och nästa kurs har dessutom redan kört igång. Så säger hejdå till September och välkomnar imorgon Oktober med en liten liten gnutta panik! 

Första halvan av September

Den 5 September döptes lille Theodor och det firades förstås med mat, fika och presenter. Och förstås en hel del brorsonsmys för faster. Han bara växer och växer för varje gång jag ser honom och det är så häftigt att se hur den där lille killen som för bara några månader bara var ett litet litet knyte bara blir större och utvecklas så himla fort. 

Strax därefter var det dags att börja ta tag i flyttpackningen på riktigt. Allting skulle sorteras och rensas, paketeras eller slängas. 

Och den 8 september blev det Elenas födelsedag. Hon fyllde hela tjugosex år och detta skulle givetvis firas trots att det bara var en tisdag. Så trots att September fört med sig en viss höstkyla så gav vi oss in till stan och plötsligt hann kvällen bli natt och klockan alldeles för mycket men är det en födelsedag så är det.


I söndags blev det äntligen dags för flytt och sedan dess har jag hunnit: äta tacos, få hjälp med att få upp mina fina hyllor, få någorlunda ordning på mitt rum, fylla upp hela frysfacket med matlådor (och mammas bullar) och dricka te på balkongen med Tina. Det må bara ha gått några dagar sedan jag flyttade in men jag trivs bra, so far so good helt enkelt. 


Och häromdagen tog jag en långpromenad längs med nissan. 

Så tog första halvan av September slut och nu väntar en andra halva. En halva som just nu ser ut att innehålla en hel del plugg (dags för terminens första tentaperiod). Men också en kräftskiva, ett restaurangbesök, en inflyttningsfest och mest troligen en hel del annat bra. En bra månad helt enkelt. "So far, so good" i alla fall. 

måndagstankar // Har jag sagt att jag ska flytta till hösten?

Hösten har kommit på riktigt nu, hand i hand med September. Och plötsligt är det som att kvällarna är så mycket mörkare, luften svalare och allting luktar annorlunda. Det luktar som höst. Och jag älskar det. Jag älskar hösten och även om det knyter sig lite i magen att tänka tillbaka på förra hösten och allt vad den innebar så ser jag fram emot den här. 

Samtidigt sitter jag på golvet i min lilla lägenhet som snart inte längre är min. På golvet i ett flyttkaos bland kartonger, pappkassar och stora svarta sopsäckar. Bland tallrikar som virats in i tidningspapper och högar med saker som sorterats och rensats ut. Saker som ska sparas. Saker som ska slängas.

Jag har en vecka kvar i min lilla lägenhet. Sex nätter kvar innan jag lämnar för någonting nytt, för att flytta in i ett rum i en stor stor lägenhet i stan. Rummet med balkong i en lägenhet med högt i tak och tre nya sambosar. Och det känns fint. Fint fast lite märkligt på samma gång. Man skulle ju kunna tro att man blir van någon gång. Van vid att flytta. Men det blir man kanske inte. Nu är det i alla fall snart dags. Dags för mitt elfte hem, min fjortonde flytt. Allt beror på hur man ser på saken, förstås. Men jag ser också fram emot det. Som jag alltid gjort.
 
Ett nytt hem. Ett nytt skolår. 
En ny höst.