och så firade vi ännu en jul

Julfirandet är överstökat, julmaten uppäten (eller ja nästan, har lite rester kvar i kylen och några just uppätna på väg ner i magen) och julklapparna utdelade. Och snart kommer Pernilla över för att umgås och ta en öl eller två. 
 
I fredags bar det av hem till Andreas och Sandra och deras nya fina hus. Som vanligt firar vi lilljulaftonden 23:e med alla samlade. Och för första gången på många många år (troligen första på typ arton år) så var HELA familjen samlad. 

Bordet var fint dukat.

Efter maten hamnade jag och Theodor i soffan. Eller ja.... en stund i alla fall innan det blev full fart igen. 
Klappa katten skulle man ju göra förstås.

Sedan var det julklappsutdelning framför uppesittarkvällen. Lilleman fick ett helt berg av julklappar.

Den största sparades förstås till sist...

..och innehöll en sprillans ny bil som kunde både tuta och spela musik. 
 
Sedan fortsatte intaget av ätbart. Tårta, julgodis och kakor. Och inte blev det mycket vinster på bingot det här året heller. Men som vanligt gjorde det väl inte så mycket det heller. 
 
Och till slut blev det julafton och jag hann med en hel del. Träffa lilla farmor hemma hos min faster, hänga lite med Pernilla, titta på kalle hos Cecilias föräldrar och sedan spendera kvällen med mat, skip-bo och mys hemma hos mamma. Sedan gick jag hem till pappa och slocknade i över tio timmar... 
 
Fick därmed sova ut för första gången på länge och sedan bli serverad frukost innan mamma skjutsade hem mig med en stor påse matrester. Och efter att ha packat in allt i kyl och frys, vattnat granen och kokat kaffe fick jag åtminstone pluggat en del. 
 
Men nu får det räcka för idag. Harry Potter är snart slut, maten uppäten och det är dags att byta om. Sedan väntar en sväng på rean, kentdokumentären och en hel massa plugg i veckan innan lilla kollektivfamiljen kommer hem igen. 

ett litet hej igen

Ja, det finns så mycket att skriva om egentligen. Men har bara precis orkat mig på att skriva om stockholmsveckan och de sista kentkonserterna någonsin. Och nu när jag är hemma igen är det plötsligt jul och pluggstress blandat med så mycket tankar på allt och ingenting. 
 
Veckan har dock varit så himla fin. En sån vecka jag har behövt efter att ha kommit hem från stockholm, en vecka som behövts för att bota ledsamheten lite. Har pluggat alldeles för lite men ibland antar jag att det blir så och det får man väl bara ta och acceptera. Desto mer plugg i mellandagarna, men det är som det är helt enkelt. 
 
Efter måndagens handledarmöte, som trots allt gick helt okej kom han som jag tycker om hit med tåget och vi spelade skip-bo, fikade med lilla familjen och vår gamla familjemedlem Teo som var och hälsade på. På kvällen gick vi ut och åt burgare på mrvinck, mötte upp Tina som var ute med sina klasskompisar och drack öl, gick hem och spelade basketspelet i messengerappen tills det blev läggdags för oss allihopa. 
 
Planen var att plugga hela tisdagen men istället hamnade jag i stan med Tina. Handlade julklappar och provade klänningar som hon pekade ut åt mig och hade det mysigt bara vi två en stund. Sedan åkte jag hem till mamma på fika innan jag återvände hem för att avsluta kvällen med filmmys med Hilda.
 
Igår lyckades jag i alla fall komma iväg och plugga några timmar på högskolebiblioteket. Fick gjort en del och hittat de sista böckerna jag verkligen behövde. Sedan tog jag bussen in till stan för att möta upp Tina och Hilda och gå ännu en julklappssväng, prova klänningar och handla en liten flaska bubbel, för att vi tyckte att det var helt rätt när det ändå var onsdag. När vi kom hem fikade vi och jag somnade i soffan framför filmen vi satt på. På kvällen kollade vi på bonde söker fru och drack glögg. 
 
Nu är det bara två dagar kvar till julafton och halva familjen här hemma har åkt hem över jul, Morris åker imorgon och sen är jag ensam fram till den 28:e. Lite trist, lite skönt. Men i helgen väntar ändå julen och familjen. Så så värst ensamt hinner det väl ändå inte bli. Förhoppningsvis. 
 
 
 
/Ska orka skriva något mer vettigt snart. Men just nu är trots allt min vardag med familjen här hemma det roligaste och finaste jag har. Och kent skriver jag om, sakta men säkert, men på den andra bloggen. De får stanna där just nu. Återkommer efter jul. 
 

paus på livet bloggen verkligheten

Det känns som att jag har pausat hela livet den här hösten. Att allt som inte rör uppsatsskrivande och kentkonserter har fått vänta. Tina skämtade häromdagen och frågade vad man gör med mig när jag är hemma, "vad äter du? vad gör du? behöver du tvättas?". Jag längtar efter att ha mer tid för henne, mer tid hemma, mer tid till allt som jag ibland känt att jag missat eller inte haft tid till de senaste månaderna.

Men samtidigt har mycket bra hunnit hända också. Vi har fått in Hilda i kollektivet och lilla familjen är komplett igen. Är så oerhört glad att jag har dessa människor att komma hem till. Människor att skratta med och ibland åt (men bara snällt, nästan), att kolla på julkalendern med, dricka för mycket kaffe med, ja alltihop. De är så bra, min lilla familj. Har dessutom hunnit gå ut och dricka öl, gå på julmarknad och bo på hotell i min egen stad.

Nu är det redan 6 december och 11 dagar kvar tills sista kentspelningen någonsin. Snart åker jag till Stockholm och när jag kommer hem igen är det nästan jul.

Tills dess lär det bli tyst här, igen. För allt jag skriver om nu handlar bara om kent och det får stanna på innanhimlenfallerner.webblogg.se