Havspromenader vs. tentaplugg

Vaknade 07:33 av byggarbetarna som satt upp sina byggställningar precis utanför mig och väsnas varenda morgon. Lyckades somna om och när jag vaknade igen hade mamma hört av sig. Det var sol och knappt någon blåst alls så jag bestämde mig för att följa med henne på långpromenad längs med havet. 

Idag är det också sol men istället för att vara på promenad vid havet sitter jag vid köksbordet och måste försöka tentaplugga. Det var över en timme sedan jag vaknade men känner mig fortfarande nyvaken och inte ett dugg sugen på att plugga. Det får gå ändå, på något sätt. Även om jag hellre gått på promenad vid havet.

I tried to get us to Amsterdam to cheer you up again

Stressen har börjat krypa sig på i takt med att tentan närmar sig. Det är visserligen tio dagar kvar men just därför är det bara till att lägga så mycket energi som möjligt på att nöta in alltihop. Idag har vi tentapluggat på biblioteket hela dagen och jag har bara hunnit komma hem och slänga mig på sängen. Det är någonting fint med den känslan trots allt. Att vara helt mosig och slut i huvudet och komma hem med vetskapen om att det får räcka för den här dagen. 
 
Så ikväll ska jag se på film och äta lite mat innan alarmet ställs inför morgondagens extrainsatta föreläsning. Kan åtminstone gå hemifrån 20 minuter senare än vanligt, det är ju ändå lite sovmorgon det. 
 


Sedan sist har jag, utöver pluggstunder, föreläsningar och hat mot den här kursen.. även hunnit gå på inflyttningsmiddag hos Elina. Hon har flyttat in i den mysigaste lägenheten man kan tänka sig mitt i stan och bjöd hem oss på risotto och lax. Hur god mat som helst och en flaska vin på det innan vi begav oss ut för att dricka öl på stan. 
 
Och även om jag inte mådde så himla fantastiskt fysiskt dagen efter så är jag ändå så glad nu. Jag är glad att jag har så jäkla gulliga och bra människor i mitt liv som får mig att må bra. De sprider så jäkla mycket bra saker hela tiden, så mycket glädje och energi och det är just sådana människor jag behöver och vill ha i mitt liv. De är faktiskt ganska så fantastiska! 
 
Utöver detta har jag även hunnit: grilla varmkorvo ch mashmallows på Paulas veranda en sen onsdagskväll, suttit på Espresso House och skrivit, lovat att jag ska följa med på simning framöver, lovat att överväga att följa med på träning med ett gäng som hyr skolans idrottshall en gång i veckan och ätit ostbågar i sängen en hel lördagskväll och pratat med Tina i telefon i två timmar en söndagseftermiddag.
 
Om tio dagar är tentan över och sedan väntar så himla mycket bra saker framöver. En stockholmshelg med Bella, en födelsedagsfirarhelg, två helger med krunegård-spelningar och lite längre fram en amanda bergman-spelning. Dessutom har jag och Tina pratat om att fösöka ta en dagsresa i månaden framåt våren, åka till typ Köpenhamn / Malmö / Göteborg och bara göra roliga saker. Ja den här våren ser ut att bli så jäkla bra helt enkelt!

"Det spelar ingen roll vad jag säger, jag kommer aldrig att förstå varför man skriver och hur man gör för att inte skriva." - M.D

Jag sitter vid köksbordet och äter min frukost samtidigt som jag ser ut genom fönstret. Ut på innegården. I ett fönster ser jag något som liknar en julstjärna, men det är ingen stjärna utan ett fredstecken. Jag ler. Undrar vem det är som bor i det rummet, i den lägenheten. Sedan ser jag himlen. Genom de tunna transparenta vita molnen lyser en blå himmel igenom. Solen är ockå någonstans där bakom molnen, lyser svagt som om även den var lika nyvaken som jag själv är nu. 
 
Himlen ser ut som en tidig sommarmorgon. Som himlen inför en riktigt varm sommardag. En sådan när man cyklar ut till stranden tidigt på morgonen direkt efter frukost, och de bara armarna täcks av ett lager gåshud för att luften fortfarande är sval när solen ännu inte hunnit fram och värma upp den. 

Så ser himlen ut idag, fastän det är knappt 2 plusgrader och den allra första dagen i februari.

Jag har börjat se på filmer, flera om dagen helst. Det kan verka orimligt att jag ska hinna med det mitt bland allt plugg men på något sätt känns det lättare än att fastna i serier. Jag har jobbat mig igenom alla Hunger Games filmer utom den senaste, sett The age of Adaline, The Martian, The longest ride, The girl in the book. Med flera. 

Men jag pluggar också, jag lovar. 
 
Idag fick jag migrän under föreläsningen men hade som tur var med mig migränmedicin i väskan. Det flimrade för ögonen och jag ville inget hellre än att gömma mig under täcket, dra det över huvudet och låta allting bli svart. Det gjorde jag också senare, när migränmedicinen hade börjat verka någorlunda och flimret övergått i värk. Då tog jag bussen hem, köpte med mig en fylld baguette och en minisemla på vägen för att slippa laga mat och la mig sedan i sängen och sov. Sov bort värken och ät sedan den där baguetten i sängen framför en film. 
 
Såg just klart The girl in the book och inser att det finns så mycket jag vill skriva. Kanske vet jag inte riktigt om vad, eller också vet jag inte riktigt hur jag ska formulera det jag vill skriva ner. Och kanske är det inte dags än, men jag hoppas ändå att 2016 blir ett mer produktivt år. På alla sätt som det bara går.