Bouef bourguignon, nya glasögon och lite annat som är bra


I fredags kom äntligen smset om att glasögonen fanns att hämta ut på Smarteyes. Så efter att ha spenderat ett par timmar på stadsbiblioteket för att plugga med Jennu traskade vi in till stan för att hämta dem. Det hela slutade med att även hon fick beställt glasögon. Japp, ca alla i min närhet nu tycks också ta tag i sina synnedsättningar. 


Sedan gick jag hem i regnet igen för att packa ihop inför kvällen. Blev upplockad för att det var dags för pappa och Cecilia att få sin julklapp: en middag. Hade dagen innan förberett bouef bourguignon om fått stå och götta till sig i över tre timmar. Och middagen slutade med att vi fastnade runt bordet i nästan sex timmar innan vinboxen var slut och en taxi på väg. Kvällen avslutade vi dock på varsitt håll men måste väl ändå säga att jag tycker att det var en rätt bra julklapp att ge. God mat och tillfälle att umgås. 


I lördags spenderade jag större delen av dagen i sängen. Hann se Hunger Games 2 och 3 (del 1) samt The martian. Åt gifflar, apelsin, lösgodis och drack cola. Mys- och segdag deluxe. 

Nu har även söndagen hunnit passera och det börjar mörkna samtidigt som jag inser att jag har föreläsning imorgonbitti. Men sista helgdagen har ändå utnyttjats till fullo när Fredrik och lille Theodor kom ner till Halmstad och vi lunchade hos mamma, gick på promenad, fikade och hälsade på hos pappa. Nu är jag återigen placerad på sängen och velar mellan att plugga eller kolla på film. Får väl bli lite av varje, åtminstone innan det blir helt mörkt och tröttheten kommer på riktigt. 

2016-01-27

Det känns som att jag kommit in i en något mer produktiv period nu. Jag utnyttjar mina lediga dagar så gott det går istället för att enbart spendera dem i sängen. Igår hade vi föreläsning fram till kl 12, vilket egentligen är en perfekt tid då man kan gå hem för att äta lunch och sedan fortsätta plugga. Det gjorde jag också fram tills huvudvärken började krypa sig på och irritationerna över den här kursen var alldeles för stora för att jag skulle kunna fokusera ordentligt. Skickade istället iväg ett mail till en lärare angående kursen med funderingar och en oro som vi alla tycks bära på just nu. Ska det verkligen vara såhär? Är detta verkligen rätt? Det kändes bra, att ta tag i saken och ifrågasätta sådant som jag vet att större delen av klassen just nu går runt och funderar på. Ifrågasätta sådant som skapar irritation, ångest och tårar som likväl kan vara onödiga. 
 
Efteråt la jag allting åt sidan för att åka hem till mamma och äta kvällsmat och prata om annat än bara skolan. För att till slut avsluta dagen i sängen, läsa ut en bok, se sista avsnittet av en serie och boka in en pluggdag med Paula.

Så i detta nu sitter jag med en kaffedrickande Paula bredvid mig vid ett bord fyllt med böcker och anteckningsblock och försöker komma fram till vad jag egentligen ska få gjort idag. Istället tycks jag fastna vid att skriva inhandlingslistor inför fredagens middag och tänka på allt annat än svensk språkhistoria. I slutändan tänker jag väl dock att sålänge det blir någonting vettigt gjort så är det bra och att jag sedan, om några timmar, kan få promenera hemåt i regnet igen för att krypa ner under en filt och ta ledigt resten av kvällen. 

tårtkalas, en brorson som bara växer och två (snart) nyblivna glasögonbrudar

Igår trängde vi ihop oss i bilen och åkte upp till Kungsbacka där det bjöds på födelsedagsfika efter att Josse fyllt år tidigare samma vecka. Bullar, kakor och tårta. Och förstås lite mys med en glad liten krabat som bara blir större och större för varje gång jag ser honom. (Vilket också får en att inse hur snabbt tiden faktiskt går på något vis?)

Jag har även insett att jag börjat tycka om att få frågor kring min utbildning numera. Förr blev jag jämt osäker och kunde i princip inte säga mer än att jag själv knappt hade någon aning om vad jag höll på med. Men ju mer folk ställer frågor, desto mer måste jag ju själv fundera kring vad det faktiskt är jag vill. Som vad jag ska läsa när jag fått min kandidat här i Halmstad, vad jag faktiskt vill göra längre fram. Jag tvingas möta min tidigare osäkerhet och inse att jag faktiskt tycker om det jag håller på med mer och mer desto längre tid det går. 

(Fast inte just nu, för svensk språkhistoria kan vara den vidrigaste kursen vi läst hittills... och då är det ändå bara en vecka sedan vi började...)

Imorse ringde klockan något för tidigt efter en natt med mardrömmar (vaknade 03:50 och var tvungen att tända lampan, dricka vatten och scrolla igenom alla sociala medier innan jag kunde somna igen). Klev dock upp nästan direkt trots tröttheten för att åka till skolan och uträtta ärenden innan jag åkte hem igen för att plugga.
 
Mitt i allt fick jag ett meddelande från Tina som var inne hos optikern och bad mig komma in som smakråd så pluggandet fick läggas åt sidan och jag gav mig ut i dimman igen. För varför inte? Jag har inte hunnit få mitt första par än men kunde ju lika gärna passa på att prova lite fler par jag med. 


Titta så söta vi ska bli, min lilla grisekno och jag!