Vi skålar för en midsommar till - Kullavik 2016

I fredags var det äntligen dags att åka upp till Kullavik igen. Efter ett otroligt bra nyårsfirande i huset vid havet var det dags att återvända för att fira midsommar. Med lite för mycket packning mötte jag upp Michelle och Patrik på tågstationen för att ta tåget uppåt och ett par timmar senare var vi på plats, redo att korka upp och börja firandet.
 
När det ska firas i Kullavik, då ska det firas ordentligt! Sånghäften är ett måste, för snapsvisor skulle det sjungas många. Det blev knytkalas med hemmagjorda köttbullar, whiskey-sill, pajer och allt möjligt gott man kan tänkas vilja ha på ett midsommarbord. 

Efter en sen lunch och ett antal snaps blev det kubbspel. Vi åt även tårta, klättrade genom fönster och någon blev klippt med en kökssax. Sådant som hör till, helt enkelt. 

Oförberedd vs förberedd bild. Var glad att få hänga med dessa två stjärnor ännu en gång! 

Det blir liksom inte mycket bättre än såhär. Att få umgås med fina människor, äta en himla massa god mat och klättra bland klippor med den här utsikten framför sig. 

Givetvis skulle det badas också! På med badkläderna, upp med håret och ner i det varma vattnet. 

Det blev en extremt händelserik dag och kväll. En vinst i en beer pong-tävling, grillning, GT's, omplåstrande av småskador, en ambulans (obs. allt gick fint och bra, men ibland tar man det säkra före det osäkra osv), ett getingstick i foten m.m. Till slut somnade jag i alla fall gott i en soffa och vaknade till bästa havsutsikten morgonen efter. 

Nu är det över för den här gången men jag är så tacksam över att ha fått fira ännu en högtid i Kullavik och hoppas att det kommer bli mer firande tillsammans med dessa människor! 

Saker man kan göra en supermysig vecka:


• Hänga med en knäppis som också råkar vara ens roomie och bästis.

• Ha vinhäng/förfest med gosig livemusik.

• Gå och se Alice B på Tillsammans (även om vi missade typ hela).

• Kolla på fotboll, även när man jobbar.

• Dricka sake-sangria.

• Testa Tillsammans nya egna pale ale!

• Gå på bio och se The Conjuring 2.


• Dricka drinkar och lära sig spela backgammon!

• Åka till Kungsbacka för att träffa sin storebror och brorson. 

Bra bra bra vecka. Nu dags för en ny jobbvecka med start imorgon, dock bara tre dagar lång innan vi har midsommarledigt och stängt i fyra dagar!

2016-06-14

Det känns som att sommaren är här på riktigt nu. Trots att den ordentliga sommarvärmen tycks ha tagit en paus har jobbet dragit igång på riktigt och jag trivs så jäkla bra. Så otroligt tacksamt att ha ett jobb som man faktiskt ser fram emot att gå till och kollegor som är helt underbara på så många sätt och vis. I helgen har jag hunnit med både jobb och en hel massa mys med grillning, utgång med mera och nu, efter två lediga dagar, väntar fem nya jobbdagar. 
 
Jag måste dock erkänna att jag ändå känner mig lite förvirrad mitt i alltihop. För samtidigt som allt är så bra med jobb, boende och människorna i min närhet så kommer det också att hända så mycket nytt framöver. Samtidigt som det ska firas midsommar, åkas på dagsutflykter mellan jobbdagarna och grillas, ätas glass, sittas på uteserveringar och hängas i parker och mycket mer så kommer också en utredning dras igång. Nya sjuksköterskor / psykologer i sjukhusmiljö som egentligen skrämmer livet ur mig. Men efter ett gemensamt beslut med terapeuten som jag gått hos till och från i över 1½ år i olika perioder så kändes det som att det var dags att ta nästa steg. Efter att ha testat olika metoder och strategier för att hantera ångesten som kommer och går just som den vill har vi fått inse att det inte räcker fullt ut. Och vad som kommer hända framöver återstår att se, vad det än blir känns det lika delar spännande och skrämmande just nu. 

Jag vet inte vart någonting kommer att leda och jag känner inte heller för att försöka klura ut det innan det händer. För även om detta är ett nytt stort steg med målet att komma underfund med den okontrollerbara ångesten så vill jag inte att det är den som ska stå i fokus just nu heller. För jag mår bra. För det mesta ofattbart bra i ett kollektiv med asbra roomies (däribland en av mina allra bästa människor i livet), med ett jobb jag älskar och så himla bra familj och vänner i min närhet. <3 

Den där filuren till vänster är ganska bra hon, för det mesta superbra faktiskt.