161029

Blundar lite för att jag tagit pluggpaus både igår och idag. Har sovit konstigt hela veckan, ätit konstigt och haft ångest som gått i vågor. Torsdagen slutade i alla fall med att Tina och jag beställde pizza och kollade på en gammal romantisk komedi (tacka vetja henne som gör sådant med mig och får de värsta skitdagarna att ändå kännas lite bättre). Och efter det kom jag fram till att ta lite pluggpaus under fredagen igår, eller helt enkelt att jag inte behövde känna att jag var tvungen till att plugga utan fick välja själv. Och ja, då blev det förstås inte något plugg heller.
 
Tog en promenad till stan, köpte blommor på Feldts och kollade på alla goda bullar och bakverk. Tog bussen hem till mamma för att äta prinsesstårta och spela skip-bo. Och på kvällen var alla hemma i lägenheten så det blev riktigt fredagsmys med film och prasslande godispåsar. En välbehövlig dag med mycket mys helt enkelt. 
 
Idag blir det inte heller något plugg. Är 99% klar med uppgiften som ska in på måndag (måste bara läsa igenom, sätta rubrik och skicka in). Och tentan tar det alltid någon timme att bara ens komma igång med att försöka fatta så det känns helt enkelt som ett hopplöst fall när tåget mot Helsingborg går om några timmar bara och jag innan dess ska hinna med båda det ena och andra. Nej, tentaskrivandet får helt enkelt vänta ännu en dag. För idag vill jag bara få må lite bra innan jag återgår till stressen och verkligheten igen imorgon. 
 
 

från kent i oslo till tentaplugg

Jahapp. Är inte alls bra på att uppdatera på den här bloggen, mest för att jag under kentsvängarna och därefter uppdaterar innan himlen faller ner med allt som har med kent att göra. Och sen orkar jag liksom inte skriva mycket mer om allt annat som händer och sker i livet. Kanske inte händer så mycket under den övriga tiden heller för den delen.
 
Men nu har jag i alla fall kommit hem från Oslo igen, himla skönt bara det. Oslo är säkert en fin stad egentligen och ärligt talat så såg jag ju inte så mycket mer än områdena mellan stationen, arenan och hotellet. Så om den saken kan jag inte säga så mycket. Men hade hellt enkelt inte världens bästa oslo-upplevelse. Dyr stad, regnig stad, kall stad, missade bussen hem dessutom (när ska jag sluta klanta till det med hemresor egentligen? Det har blivit en himla dålig vana verkar det som...). Men spelningarna var bra i alla fall, var så himla glad under första spelningen för att det var första på typ tre veckor och log så mycket under hela spelningen. Andra spelningen var lite extra kul för att Ellen var där med och nu har hon köpt ännu en biljett till Köpenhamn. Kul att hon utökar sina spelningar. 
 
Nu är det dock tentaplugg som gäller fram till nästa sväng. Försöker plugga på så gott det går men är samtidigt omotiverad pga att jag inte förstår vad jag håller på med samt pga en himla ångestdipp som inte direkt gör saken bättre. Men vet samtidigt att det är nu det är dags att lägga sjukt mycket fokus på att dels få gjort tentan och sedan också komma igång med uppsatsen, för efter malmösvängen så är det kent varenda vecka fram till sista spelningen. Visserligen kortare svängar med men fortfarande, varenda vecka under hela uppsatsskrivandet. 
 
Så den här veckan är det i princip bara plugg som gäller. Även möten med potentiella roomiesar eftersom Teo bestämt sig för att flytta ut. Men på lördag blir det i alla fall ledigt från plugg och diverse måsten för att fira mammas födelsedag och sedan åka till Helsingborg. Längtar.

2016-10-17

Jahapp. Måndag igen. Det är study-mode vid köksbordet med datorer och papper ca överallt, kaffe som kallnat mobil- och datorladdare, hörlurar. Hela köret. Samtidigt håller Tina på att börja baka kakor medan jag är redo att kolla på med höga förväntningar. 
 
 
Helgen försvann så fort, ja hela veckan ärligt talat. Efter besöket i Kungsbacka i tisdags spenderade jag större delen av onsdagen hemma, försökte plugga och gick på middag hos mormor. Sedan blev det torsdag och tiden bara försvann. Gick på föreläsning, åkte hem till mamma för att äta middag och spela skip-bo innan jag skyndade till stationen för att möta Tina som äntligen kom hem från London. Paula kom över med rödvin och vips så blev det fredag och helg. 
 
I fredag gick jag världens fredagsfeeling och promenerade in till stan medan det var sol, köpte en flaska vin, en bukett rosor och en massa fredagsgott. Sedan tog jag helt rätt beslut när kvällen kom och promenerade bort till Elina för att dricka vin och spela kort med henne, Elena och Klara. Så himla glad över dessa människor och så himla glad över att ha fått träffa dem igen. 
 
Och så blev det lördag med hur många timmars skip-bo som helst, en mysig middag på Avanti och ytterligare lite rödvin och skip-bo i bra sällskap tills klockan var alldeles för mycket. 
 
Söndagen i sin tur sov jag mest bara bort. Fick feber på kvällen och kände mig otroligt opepp på livet för en stund, trots helgen som varit superbra. Men vaknade idag och febern var borta igen även om förkylningen ligger och lurar. 
 
Enda bilden som togs i helgen var för övrigt den här, när glassbilen kom och jag, Tina och Morris släppte allt vad vi gjorde för att slita på oss skorna och springa ner för att köpa glass. Många övervägande gjordes och hem kom vi med en låda trollerimix innehållandes 36 glassar att fylla frysen med. Mycket bra idé tyckte vi.
 
Nu är det äntligen äntligen äntligen kentvecka igen. Två spelningar. Och jag ska till Oslo för första gången någonsin. Pepp. Ska bara se till att försöka få allt skolarbete gjort också. Mindre pepp på det.