Stockholm dag 1 (av 2)

Det här med att åka tåg alltså... Uppenbarligen så går det antingen lite för smidigt och snabbt för oss eller så krånglar det mesta. Denna gången blev det krångel, förstås. 
 
Gick upp klockan 06 och hade just hunnit tvätta av ansiktet och tänkte börja göra mig iordning inför resan mot Stockholm när smset från SJ trillade in. Signalfel. Tåget tar en annan väg mellan Lund och Halmstad och stannar därför inte i Helsingborg, men det kommer gå ersättningsbussar mot Halmstad/Göteborg. Okej tänker jag, det kanske inte är så farligt för då kan vi väl bara hoppa på tåget igen i Halmstad eller Göteborg. Trist men funkar. Men, för att vara på den säkra sidan är det väl bäst att ringa upp och kolla läget. 
 
Han som svarar när jag ringer verkar tyvärr inte ha så bra koll på läget, och han kollar på det hela och enligt vad han tror ska vi ta bussen till Göteborg, men kommer ju förstås inte hinna med tåget vidare därifrån så vi får ringa när vi närmar oss för att se vilket tåg dem kan sätta oss på istället. Men trött och stressad som jag är, med en taxi som ska plocka upp oss om en halvtimme, får vi försöka hitta något annat sätt. 
 
Och det slutar ju bra till slut, vi får bokat om resan och får åka ner till Lund och istället ta snälltåget därifrån upp till Stockholm. Dock utan första klass och gratis kaffe, vilket vi ju såklart sett fram emot, men vi kommer åtminstone fram. Dessutom får Christoffer kompisar på tåget att diskutera IKEA med och är nöjd och glad. Sen blir vi ytterligare något försenade men jaja, sånt är trots allt svårt att undkomma.
 
Till slut har vi i alla fall kommit fram, checkat in på fina Haymarket och hunnit gå en sväng på stan. Och jag är så himla nöjd över att få bo här igen, samtidigt som det känns märkligt att tänka på att förra gången jag bodde där var efter sista kentspelningen i december förra året, när jag hann vara incheckad i fyra timmar och fick sova tre timmar i en säng för första gången efter sju nätters tältande. 
 
Christoffer var också nöjd, även om han mest ser skeptisk ut här. 
 
Kvällen tog sedan fart. Bella kom bort till hotellet för att ta en fördrink med oss, sedan blev det hamburgare, promenad genom stan och såklart fler drinkar. Så himla glad över att få träffa Bellan igen för första gången sen i somras.
 
Sen tog första dagen av två slut och vi återvände till hotellet för nattmat i sängen framför tvn innan läggdags, och klockan var förstås redan ställd inför morgondagen.

Kommentera här: