alla himlar blå / alla rosa moln

Efter att ha sovit alldeles för dåligt och alldeles för lite gav jag upp när klockan passerat halv sju. Det var ingen idé att försöka sova mer så jag klädde på mig varmt och smög hemifrån utan att väcka C. Gick ner till havet, gick och gick och gick. Stannade dock x antal gånger för att ta bilder på himlen för att sedan fylla instagram med ännu fler rosa himlar än alla som jag sett fylla mitt flöde de senaste dagarna. Kom hem igen lagom tills det blivit ljust och sedan dess har det varit hemtentaplugg hela dagen - inte lika fint och härligt tyvärr. 
 
 
Obsobs! Grattis på födelsedagen till världens bästa mamma som fyller år idag, älskar dig! <3 

plugg, familjemys och havet

Tina tjatar jämt om att jag ska uppdatera bloggen mer så att hon kan hålla koll på vad jag har hör för mig (även om jag redan berättat det för henne). Jag brukar kontra med att hon borde skaffa sig en blogg hon med då, så att jag också kan hålla koll på vad hon gör. Men hittills har det förslaget inte varit så poppis. Men vi får väl se... den här gången får hon väl helt enkelt som hon vill.
 
I alla fall. 
Ytterligare en vecka har passerat och en ny börjat. Förra innebar framförallt stress, plugg och ångest inför ett seminarium som sen visade sig vara rätt mysigt och inte det minsta ångestladdat. Det följdes sedan av en trist föreläsning (som jag egentligen tänkt hoppa över men gick på ändå för att jag hittills inte missat en enda sedan skolan började). Den handlade om referenshantering och hur man skriver vetenskapliga texter, vilket jag ju trots allt gjort förut. Men tänkte att det var bra med lite uppfräschning av minnet, men istället slutade det med att jag knappt hörde vad föreläsaren sa och valde att ägna tiden åt att leta lägenheter och kolla mattor på ikea istället. 

Helgen kom till sist i alla fall och vi åkte iväg för en heldag i Halmstad. Först blev det mysigt födelsedagsfirande hemma hos mamma med både supergod mat och tårta, för att sedan åka vidare för utemiddag och öl med pappa och Cissi i stan. 
Sedan fick vi springa genom regnet, ta tåget, byta till en ersättningsbuss full av halloweensminkade fulla tonåringar som drack cider, skrek om tequlia och spydde på busstoaletten. Någon ångestladdat det där. Men till slut kom vi trots allt hem och fick gå och lägga oss efter efter att fått träffa hela familjen på samma dag och bara haft det mysigt och bra. 

Igår gick Christoffer till jobbet och jag hade bokat in en dag i soffan framför tvn. Tyckte det var en helt perfekt dag för att bara kolla ikapp lite serieavsnitt och vila inför tentan som det är dags att börja skriva på idag. Men det var trots allt sol så jag klädde på mig varmt och gick ut på en promenad. Slutade dock med att jag fick hålla hårt i mössan och kämpa mig framåt på ena hållet för att sedan nästan flyga framåt på tillbakavägen i blåsten. Men fint var det ju i alla fall. Och är det något jag älskar med att bo här så är det ju förstås det här, att ha så himla himla nära till havet. Men ja, då får man ju förstås blåsten på köpet också...

Vår lilla lägenhet

Mitt i allt letande efter en ny lägenhet, mitt i besvikelserna över byten som inte blir av, mitt i ett litet hopp om nytt boende när diskussionerna om att kanske kolla på att köpa lägenhet ändå - mitt i alltihop så känns vår lilla lägenhet faktiskt mysigare än på länge. 
 
Tidigre i veckan var det tänkt att vi skulle ha visning av vår lägenhet inför ett eventuellt byte. Det blev tyvärr inte av, men innan vi fick veta det sisådär en kvart innan inbokad tid så hade jag i alla fall gått på stan och handlat doftljus och blommor och piffat till allt lite extra. När visningen inte blev av blåste jag ut doftljusen och kröp upp i soffan och tjurade resten av kvällen. Dagen efter insåg jag dock att jaja, det blev ingenting men vi hade i alla fall fått det lite extra fint inför helgen. 

Välkommen in i vår suddiga hall... 

 Vårt lilla badrum.

Köket är faktiskt en favorit, om man bortser från att själva köksdelen har alldeles för lite arbetsyta för två som älskar att laga mat. 

Vardagsrumsdelen, blev dessutom något bättre när vi äntligen fick köpt en matta häromdagen.

På andra sidan rummet. Sängen, ljusslingorna och så vovven förstås. Viktigt.

Och förstås - balkongen. Synd bara att det blivit för kallt för att egentligen utnyttja den nu. 

Jahapp! Så ser det ut hos oss. Och även om vi har det rätt mysigt, fint och bra så hoppas jag så himla mycket på att hitta någonting större snart. Hur van jag än må vara vid att bo med andra människor på både stor och liten yta, så är det trots allt lite för påfrestande att bo i en etta tillsammans. Det blir allt för mycket smygande om morgonar och kvällar och hyschande bakom hörlurar under stressiga veckor. Ja, det är helt enkelt inte optimalt. 
Men vi kunde ju helt klart haft det mycket sämre än såhär. Så jag klagar inte på lägenheten i sig, men den är bara inte rätt för oss, inte i längden i alla fall. 

Men ja, tids nog dyker det upp nåt. En ny lägis med lite mer vägg och med fler dörrar än badrumsdörren. Men det får ta den tid det tar att hitta rätt, för att flytta är trots allt inte så himla roligt.