En ledig dag i Lund

I fredags var både jag och Christoffer lediga. Vi hade sagt att vädret fick bestämma vad vi skulle göra - om det skulle bli en mysdag hemma eller en utflyktsdag. Solen sken och det var varmt så det fick förstås bli utflykt. 
 
Vi åkte ner till Lund, promenerade runt i botaniska trädgården, gick in och svettades runt i växthuset och tittade på alla växter medan jag pekade på alla fina jag velat ha hemma. Efteråt traskade vi vidare och åt lunch på VED som Christoffer nämnt så många gånger, tog en öl i skuggan och köpte med oss kaffe från en liten söt butik innan vi åkte hem igen. 
 
Det behöver liksom inte vara mer komplicerat än så, än några timmars utflykt och mys. 

Halmstadbesök och familjeturné

8-9 juli hade vi en av våra enda lediga helger tillsammans den här sommaren och planerade därför in ett besök i Halmstad. Åkte upp vid lunchtid och mötte upp pappa vid stationen som hämtade våra väskor innan vi fortsatte vidare in till stan. Sverige skulle spela kvartsfinal mot England och vi skulle se på den på en uteservering och efter att ha hamnat på Tillsammans bestämde vi oss för att stanna där. Åt lunch, drack öl och när det började närma sig hade hela stället fyllts av människor i gula fotbollströjor och hattar av alla dess slag. 
 
Matchen började och det var otroligt varmt, så efter första halvlek gick vi vidare hem till moster Ami och såg andra halvlek med henne och Jens, drack bubbel och såg Sverige förlora. 
 
Efter matchen åkte vi vidare hem till vallås för att äta pizza och se matchen mellan Kroatien och Ryssland. Kroatien vann, förstås! Och vi kunde åtminstone glädjas över att ha ett lag kvar att heja på under resten av VM. 
 
Efter att ha sovit över hos pappa fortsatte turnén vidare. Efter en lunch i parken med pappa och Cecilia åkte vi på fika hos mormor, därefter vidare hem för middag och en natt hos mamma. Christoffer fick dock åka hem tidigt på måndagen för att jobba, medan jag själv stannade kvar hos mamma tills efter lunch. Då åkte jag in till stan och mötte upp pappa igen, åkte hem till Andreas och Sandra och lilla Stina på en fika. Och därefter tog turnén slut, hela familjen hade hunnits med på en helg (efter att Fredrik, Josse och Theodor kommit förbi på en fika i Helsingborg på fredagen), och jag åkte hemåt igen. 
 
Denna lilla snäcka alltså, sötaste som finns. 💕

2018-07-04

Jag äter frukost på balkongen, flyttar mig närmare kanten för att fånga den sista värmande solen innan den försvinner bakom husväggen. Äter mina två äggmackor, dricker snabbt upp kaffet som hunnit bli ljummet medan jag suttit och känt och klämt på tomatplantan intill. Räknar, minst sju stycken gröna växande små tomater och några till på gång. Går sedan in igen. 
.
Sitter och letar efter böcker att läsa. Tänker att jag ska ta mig till stan, bort till biblioteket och skaffa mig ett lånekort. Jag har snart bott i Helsingborg i ett år men under den tiden bara läst några få nyinköpta böcker och några gamla dammiga från bokhyllan. Har saknat att läsa, men också saknat orken och lusten när tiden istället lagts på att hetsläsa kurslitteratur och plugga inför tentor. Men nu är det sommarlov och skolan börjar inte förrän om ca två månader, så det kanske är nu jag ska passa på. Innan hetsen är tillbaka, innan vi ska läsa juridik, bläddra i lagboken och ha ännu mer tentapanik. 
.
Små små tecken är allt som krävs. Som semesterveckornas rastlöshet då jag tjatade till mig utflykt efter utflykt. Som lusten att börja läsa igen. Lugnet. 
.
Jag vet att medicinen är delaktig i det hela. I att ångesten inte är lika påtaglig längre, även om den dyker upp då och då. Jag jobbar i snitt 60% hela sommaren, vilket väl också gör sitt. Jag har en chans att slappna av, något jag annars brukar bli påmind om att jag behöver försöka göra cirka jämt och ständigt då jag ärligt talat är ganska dålig på det. 
.
Hemma igen. Lånekortet fixat. Fyra böcker blev det också. Skulle haft en femte, men varken jag eller bibliotikarien lyckades hitta den. Jaja, jag kan ju inte läsa alla på en gång ändå. Traskade hemåt igen och hämtade ut ett paket hos den trevliga äldre mannen i kiosken gatan nedanför vår. Alltid så glad, alltid så trevlig. Satte igång en maskin tvätt. Och nu. Ja nu har dagens ärenden gjorts och jag hinner tänka "vad ska jag nu göra idag då?" innan jag kommer på igen att jag ju har de där böckerna att börja läsa. Hade nästan hunnit glömma, mitt minne är ju som det är trots allt.