Glad midsommar

Midsommar är förbi och jag har jobbat 4 av 6 dagar i sträck. Men! Fasen vad jag trivs. Jag som först tackade nej till jobbet inom LSS innan jag sedan, efter viss övertalan av både Tina och Sofia, tackade ja. Men de senaste dagarna har jag gång på gång fått höra hur bra jag är med de boende, hur bra jag kommit in i det och hur bra jag är med specifika personer som tycker om mig. Det känns underbart. 
 
Efter hemtjänsten för fem år sedan var jag så himla säker på att jag aldrig skulle tillbaka till någonting inom vården. Men nu, efter bara någon vecka på mitt vikariat känner jag att jag trivs bättre än jag någonsin kunnat tänka mig. 
 
Trots att jag dessutom jobbat i princip hela veckan har det varit lugnt och mysigt hela helgen. Vi har spelat spel, tittat på tv, ätit tårta och myst runt. Så ja. Den här sommaren ska minsann bli bra. 
 
Och snart är de 6 dagarna gjorda och jag får lite ledigt. På onsdag kommer mamma och hälsar på, vilket jag längtar till något otroligt. Och nästa helg är det födelsedagsfirande på gång. 
 
Men nu, nu blir det middag och öl och förstås fotboll därefter.

"det märks att du mår bättre"

Äntligen. Äntligen är det sommarlov och ett år på socionomprogrammet är gjort. Nu är det fritt från plugg och dags att lägga fokus på jobb istället. Började mitt vikariat i tisdags, två vakna nätter i rad. Av det kan jag konstatera att: jobba natt är inte min grej. Men det gick bra ändå. Och nu, efter två nätters jobb och en (om)tenta så har jag äntligen vilat ut och ska snart börja på middagen inför kvällen då Hannah kommer över till oss för att dricka vin. 
 
Tre bra grejer:
- Har efter alla år av plattande och lockande börjat inse att det är rätt gött att bara skita i det där totalt och låta håret vara, det är ju trots allt lockigt och fint ändå. 
- Min hy har äntligen börjat bli bättre (även om den har en bit kvar till att må riktigt bra), vilket också inneburit att jag slutat med foundation. Gött! 
- Pratade med läkaren på psykiatrimottagningen i måndags efter att ha ätit mina antidepressiva i drygt tre månader för att prata om hur det har gått. Om eventuella biverkningar, om sömnen och ångesten, om måendet rent generellt. Hon sa "det märks att du mår bättre". Och jo, det gör jag. Så himla skönt. 
 
 

Utflykt till Mölle / Kullaberg

I fredags blev jag återigen rastlös, sugen på att göra någonting och frågade Christoffer om vi inte kunde åka på utflykt. Vart skulle vi åka den här gången då? Jag hade börjat på en lista över ställen jag skulle vilja åka till i sommar under våra lediga dagar och högst upp stod Mölle och Kullaberg. Så det fick det bli! Bort till fina kullar, hav och idylliska små hus. Vi letade oss in i skogen, upp och ner för branta backar, genom en kohage och sedan tillbaka ner till havet igen för ett dopp. Avslutade med god pizza och öl på Mölle krukmakeri innan vi tog bussen hem mot Helsingborg igen. Älskar sommaren, älskar utflykter. Vill bara åka runt, gå på upptäcktsfärder och ha det gott hela sommaren. Fast så ska vi ju jobba förstås, men det finns ju lediga dagar också.
 
Nu börjar semestern ta slut för oss båda. Igår njöt vi av en lugn dag här hemma, gick på en promenad för att handla gott, lyxade med god mat till både lunch och middag, drack öl på balkongen och spelade skitgubbe, och åt svenska jordgubbar förstås. Nu storstädas det innan vi båda börjar jobba, men lite pauser behövs ju med.