och så firade vi ännu en jul

Julfirandet är överstökat, julmaten uppäten (eller ja nästan, har lite rester kvar i kylen och några just uppätna på väg ner i magen) och julklapparna utdelade. Och snart kommer Pernilla över för att umgås och ta en öl eller två. 
 
I fredags bar det av hem till Andreas och Sandra och deras nya fina hus. Som vanligt firar vi lilljulaftonden 23:e med alla samlade. Och för första gången på många många år (troligen första på typ arton år) så var HELA familjen samlad. 

Bordet var fint dukat.

Efter maten hamnade jag och Theodor i soffan. Eller ja.... en stund i alla fall innan det blev full fart igen. 
Klappa katten skulle man ju göra förstås.

Sedan var det julklappsutdelning framför uppesittarkvällen. Lilleman fick ett helt berg av julklappar.

Den största sparades förstås till sist...

..och innehöll en sprillans ny bil som kunde både tuta och spela musik. 
 
Sedan fortsatte intaget av ätbart. Tårta, julgodis och kakor. Och inte blev det mycket vinster på bingot det här året heller. Men som vanligt gjorde det väl inte så mycket det heller. 
 
Och till slut blev det julafton och jag hann med en hel del. Träffa lilla farmor hemma hos min faster, hänga lite med Pernilla, titta på kalle hos Cecilias föräldrar och sedan spendera kvällen med mat, skip-bo och mys hemma hos mamma. Sedan gick jag hem till pappa och slocknade i över tio timmar... 
 
Fick därmed sova ut för första gången på länge och sedan bli serverad frukost innan mamma skjutsade hem mig med en stor påse matrester. Och efter att ha packat in allt i kyl och frys, vattnat granen och kokat kaffe fick jag åtminstone pluggat en del. 
 
Men nu får det räcka för idag. Harry Potter är snart slut, maten uppäten och det är dags att byta om. Sedan väntar en sväng på rean, kentdokumentären och en hel massa plugg i veckan innan lilla kollektivfamiljen kommer hem igen.