Hemma på besök, fast inte hemma längre

Efter att det plingade till i telefonen i torsdags kväll när jag stod i kö in till terminens första torsdagspub så blev helgen plötsligt fullbokad. Hotell bokades, tågtider kollades upp, presenter köptes och vips så var det lördag och vi satt på tåget hem till Halmstad. Vi checkade in på Scandic, fick ett rum på fjärde våning och fräschade till oss innan det var dags att bege sig igen. Först en sväng till pappa, ett babyfoto skulle rotas fram och vi hann säga hej innan vi fortsatte rundan vidare till mamma på en liten fika. En öl i hotellobbyn hann vi också med innan bussen ut mot Gullbrandstorp gick och vi mötte upp resten av gänget på en parkering utanför Tempo. 
 
För ja, det hela handlade ju om en överrasknings-babyshower. Det är knappt två månader kvar till lilla Stina beräknas komma och givetvis ville vi fira det hela. Pizza, fika, bubbel, quiz och lek. Det var gosigt och härligt att bara vara med och mysa hela kvällen. 
 
Efteråt sprang vi ner till bussen, tog en öl på hotellrummet och lyssnade på nittiotalshits i väntan på Tove som vi gick och tog en drink med innan det var dags att avsluta kvällen. 
 
Plötsligt känns det märkligt att vakna på ett hotellrum i sin hemstad, som inte längre är ens egen stad. Vi har bott på hotell i Halmstad ett par gånger förut, men bara på rent skoj. Bara när det fortfarande fanns ett hem några få minuters promenad bort. Nu är det där hemmet istället fullt av nya studenter, som enligt ryktesvägar har så pass stora fester att polisen fått komma. Stackars Maggan, stackars Björn. Men hur som helst, lite märkligt ändå. Men samtidigt mysigt, för Halmstad kommer alltid vara hemma oavsett, bara inte riktigt mitt hem längre. 
 
Så tacksam för den här helgen i alla fall. Minus att jag idag mått helt åt skogen och nu sitter ensam hemma uppkrupen under en filt framför tvn och vilar medan Christoffer fick åka ensam på sin mammas födelsedagsfirande. :(
Men så är det, ibland kan man inte få allt.

Nu ska jag krypa djupare ner under filten, starta en film och se om jag orkar hålla mig vaken tills han kommer hem igen, sen väntar ännu en ny vecka mer med skola, måsten osv, men också lite kul. Men för nu: tacohej

Kommentera här: