July, don't go to soon, don't die

Det sägs att hösten redan kommit, att sommaren är över. Somliga säger till och med att den aldrig kom i år, att det inte blev någon sommar, men det kanske vore att ta i. För visst har jag hunnit klä mig på både regnjacka och höstkappa, burit halsduk och gått och huttrat i regn och rusk. Men sommar blev det, om så bara för en stund. 


En ensam morgon på stranden innan jobbet, när de enda människorna som syntes till var de som passerade under sina morgonpromenader längs strandkanten. Något förvånade över den där tjejen (läs:jag) som låg och solade alldeles ensam.

Juli har snart passerat och jag inser att sommaren (ja, den som det sägs aldrig kom) är över. Alltså över på riktigt. Jag har två jobbveckor kvar innan det är dags för en kort ledighet innan skolan sätter igång igen. En ledighet som för all del inte alls är speciellt ledig utan snarare fullspäckad med planer nedklottrade i kalendern. Jag ska se Krunegård, gå på Way out west med Tina och Mathilda, kanske till och med hinna ner till Malmöfestivalen en sväng. Och efter en sommar som till stor del inneburit jobb så känns det inte mer än rätt att avsluta den på detta sätt, med en hel himla massa roliga äventyr. 
 
En kväll när jag gick över till Tina med en halv flaska rött och hon sjöng Krunegård för mig innan vi gick in till stan för att dricka öl på Tillsammans och se Hanutten spela. 
 
Trots vädret har juli ändå innehållit en hel del fint. För även om jag har jobbat en del har jag hunnit med annat också. Som att ha umgåtts med Tina. Hängt på Tillsammans flera gånger (ibland för många gånger) i veckan. Ätit grekisk mat med mamma för att vi även om vi inte har råd att åka dit i år åtminstone kan få något av allt det goda. Hälsat på Fredrik, Josse och lille brorsonen Theodor. Sett Faråker. Och lite till. 

Don Taco en söndag med världsbra kollegor.
 
Så även om vi vädermässigt kan diskutera om det egentligen blev någon riktig sommar i år eller inte så har Juli åtminstone varit händelserik.Och jag kan ärligt  talat säga att även om den haft sina sämre stunder, flertalet sådana till och med, så har den trots allt varit fin. Men samtidigt är jag också, på sätt vis, glad att månaden snart passerat och att Augusti snart är här.

Kommentera här: