Minisemester - endast 3 mil bort

Christoffers semester är över och han hade sin första dag tillbaka på jobbet i tisdags. Men en lugn och skön semester tillsammans fick vi minsann. Faktum är att vi inte gjorde speciellt mycket alls de första dagarna. Till skillnad från hans första semesterveckor i början av sommaren då utflyktssuget var ständigt och vi gjorde olika saker i princip varje dag så blev den här semesterveckan minst sagt lugnare.  Vi lagade mat, kollade på serier, tog det lugnt helt enkelt. Har visserligen hunnit plantera om en drös växter, köpt ett par nya och så har vi fyllt på frysen så pass att den knappt går att stänga och vi har mat för troligen 3-4 veckor framöver. Underbart ändå. 
 
MEN! En LITEN minisemester blev det i alla fall. Inte till Kroatien, Italien, England eller någonting annat som vi pratat om en del. Nä, en sådan semester får vänta. En kortis på alla sätt och vis fick det bli. Efter prat om Köpenhamn, Göteborg och Malmö tog vi till slut beslutet att bara åka 3 mil bort, till lilla Ängelholm. 
 
Kom dit framåt eftermiddagen och tog en sen lunch på Far East. Tummen upp för maten! 
 
Shoppade sedan lite på systemet och traskade runt innan vi begav oss bort till hotellet, Best Western Plus Hus 57. Checkade in, hoppade i varsin morgonrock och NJÖT. Vi insåg att rummet tyvärr saknade kyl till att kyla ner vår medhavda öl (minibaren bestod av lite snacks och rödvin) och gav oss ut en vända till för att köpa is på ica, för kall öl skulle vi ju ha.
 
Sedan spenderades eftermiddagen med yatzy i sängen, god öl och mys.
 
Efter några timmar blev morgonrockarna utbytta mot finare kläder. Rätt fina ändå, han den där och jag. 
 
Matdags! Åt på hotellets restaurang, tog en femrätters avsmakningsmeny.
Betyg: 3 av 5 - med potential för högre betyg.
Bäst: Förrätt nummer 2: Majskompott med rökt vildsvin och syltad svamp. Samt björnbärssorbeten som var en del av efterrätten - så himla god. 
Mindre bra: Ihopsättningen/smaksättningen samt utförandet av några av de andra rätterna. En för oljig, en annan för kompakt. Samt att det tog för lång tid mellan rätterna. 
MEN! Vi hade minsann det mysigt och i sin helhet var det trots allt bra! 
 
Resten av kvällen spenderades sedan på rummet, för japp - förutom en kort promenad efter middagen lämnade vi bannemig inte hotellet förrän utcheckningen dagen därpå. Vi hade pratat om bowling eller biljard men valde istället att äta snacks i sängen, dricka öl, spela spel och mysa. 
 
Morgonen därpå ville vi egentligen inte lämna sängarna, kuddar och täcken var så fluffiga och sköna. Men hotellfrukost väntade, så upp mot kaffet och maten. Innan vi kröp ner i sängen igen fram tills utcheckningen kl 11. 
 
Innan vi åkte hem mot Helsingborg igen passade vi även på att hälsa på Christoffers vänner i Ängelholm, men sedan bar det av hemåt igen, lite trötta men nöjda med en extremt lugn minisemester. Ibland är verkligen bara en hotellnatt (inkl. hotellfrukosten) och en utemiddag allt som behövs. Få komma hemifrån lite.