/there's still a fire in my heart/
Har tenta om tolv timmar men sitter istället och bläddrar bland höstbilder i mobilen. Tänker på allt annat än grammatik, primära och sekundära satsled, artikulationssätt och rotmorfem. Tänker istället på..

♦ Höstsol som värmer och svala höstvindar som medför ett velande mellan att dra halsduken tätare kring halsen eller knäppa upp jackan.
♦ Att det är November om tre dagar.
♦ Att den här hösten (hittills) har varit så himla mycket snällare än den förra. 
♦ Att jag längtar efter någonting nytt. 
♦ Hur jag ska ge järnet med den här jäkla tentan och sedan ta helg, äta god mat, vara med familjen, dricka vin, göra vad jag vill som inte är skolrelaterat. 

Lite nykter, lite full, under broarna i skanstull

I fredags ringde klockan tidigt tidigt och jag gick upp när det fortfarande var kolsvart utanför. Två timmar senare stod jag på perrongen och väntade på att få åka. Mot Stockholm. Mot Bella. 


Skulle bo hos henne i ett par nätter och förstås även med Romeo.


Fredagen var klubbkväll och efter att ha ätit på Vapiano, spelat skip-bo, lyssnat på Miriam Bryant / One direction på repeat och druckit gin russian åkte vi till Skanstull och Under bron. Drack mer gin och hade det fint. Efteråt tog vi bussen hem, köpte mat och åt framför en 1D-dokumentär mitt i natten. 


Sen blev det lördag och vi tog oss iväg på vår enda inbokade sak för helgen: brunch på Hearts. Åt hamburgare, majskolvar, lökringar och drack milkshakes. Gick runt i affärer tills vi var alldeles för trötta och var tvungna att åka hem för att duscha och piggna till innan kvällen. 

På kvällen drack vi cocktails i Bellas bar, åkte till Restaurang Niklas där det enbart spelades kärleksballader hela kvällen lång och hamnade till slut på Marie Laveau för en sista spritig cocktail medan klockan ställdes om från sommar- till vintertid och det till slut blev dags att avsluta även denna kväll med mat i soffan mitt i natten, denna gången framför The big bang theory. 


Och så var det plötsligt söndag och Bella gick till jobbet medan jag låg kvar i soffan och halvsov lite till innan det var min tur att gå upp. Hade stämt träff med Emil, min lilla knäppis som fått för sig att flytta upp till huvudstaden utan att ens berätta detta i förväg! Så klockan halv tre drack vi cocktails i Bellas bar innan det var dags för mig att säga hejdå till henne för den här gången. Sedan åkte vi vidare för att gå runt i affärer och titta på saker vi inte har råd med, äta hamburgare på Vigårda och dricka billig öl.


Ett glas vin på en uteservering hanns förstås också med. I mysbelysning med fransk bakgrundsmusik. Innan det var dags att bege sig mot stationen och invänta tåget hemåt. Och så var stockholmsbesöket plötsligt över för den här gången. 

Vill redan tillbaka. Till Stockholm. Bella. Emil. 

/när man släpper taget tar man steget/

TJOHO! Köpte inte bara en utan två konsertbiljetter idag så i mars ser jag fina Krunegård två gånger, två veckor i rad. Kanske mer, vem vet. Men i alla fall två gånger. Kommer att bli så fint.


I övrigt har jag ägnat denna gråa måndag åt att dricka chailatte med Isabell som kommit hem till Halmstad några dagar. (Längtar redan lite tills hon kommer tillbaka framåt jul). Knäppt att tänka att det är ca ett och ett halv år sedan vi bodde i Göteborg tillsammans. En av mina allra finaste vårar. 

Nu väntar tre dagar med skola och tentaplugg innan jag sätter mig på tåget mot Stockholm och Bella. Ska bara lyckas komma igång med det där pluggandet på riktigt också.